Runsaasti ilmoittautuneita

Kilpailusarjojen A ja B osanottajamäärä on kaksinkertaistunut vuonna 2012 järjestetystä ensimmäisestä kilpailusta. Kummassakin sarjassa kisaa nyt 14 soittajaa ja mukana on kilpailijoita Ruotsista, Tanskasta, Italiasta, Espanjasta ja Virosta. Katselmukseen ilmoittautui määräaikaan 15.9. mennessä 29 soittajaa jaa ryhmää.
Sarjassa A kilpailevat vuonna 1990 syntyneet ja sitä nuoremmat soittajat, sarjassa B vuonna 1998 syntyneet ja sitä nuoremmat soittajat. Rahapalkintoja sarjoissa A ja B jaetaan yhteensä 15000 €. Lisäksi kilpailun yhteydessä kuullaan avoin katselmussarja ilman ikärajoituksia.
Tuomareina kilpailusarjoissa toimivat lyömäsoitintaiteilijat Tim Ferchen, She-e Wu (US) ja Miquel Bernat (ES) sekä finaalissa kapellimestari Santtu-Matias Rouvali.
Kilpailupäivien musiikillista antia täydentää kansainvälisten tuomareiden She-e Wun ja Miquel Bernatin konsertti Pyynikkisalissa lauantaina 10.10. klo 19.00.
Majaoja-lyömäsoitinkilpailun tavoitteena on vahvistaa lyömäsoittimien asemaa instrumenttiryhmänä sekä edistää niiden opetusta ja opiskelua. Lyömäsoitinkilpailu haluaa myös laajentaa yleistä tietoisuutta lyömäsoittimista ja niiden käytöstä.
Comments are closed